Kuntasyksy on käynnistynyt kiihkeästi

Ajankohtaista

Kuntasyksy on käynnistynyt kiihkeärytmisesti myös meillä Kempeleessä. Uusi valtuustokausi alkoi elokuussa, kokouksia ja koulutuksia on riittänyt. Verkostoitumista ja perehtymistä, uusia ihmisiä ja asioita. Paikkajakoneuvottelujen tuloksena minulle tarjoutui mahtava luottamuksen osoitus ja sain paikan kunnanhallituksessa sekä kunnanhallituksen jaostosta. Hallitustyöskentely tässä määrin on minulle uusi asia, viime valtuustokaudella olin kunnanhallituksessa varajäsenenä.

Valtuustokausi on lähtenyt hyvin käyntiin tutustellen ja hyvässä yhteishengessä, samoin hallitustyöskentely. Yhteishenki ja sen määrätietoinen rakentaminen molemmissa on merkittävää tulevaa yhteistä työtä ajatellen, Kempeleessä ollaan totuttu erilaisista mielipiteistä huolimatta yksituumaiseen päätöksentekoon.

Tällä hetkellä kuntapolitiikan näkökulmasta puhututtaa syystäkin talousasiat, talousarvioprosessi on hyvässä vauhdissa. Kurjistunut kuntatalous ja viime aikojen merkittävät määrärahaylitykset pohdituttavat talouden sopeuttamisen eri keinoja. Nämä pohdinnat ovat meillä Kempeleessäkin valitettavasti tarpeellisia pohdintoja. Suuret yhteiskunnalliset muutokset ovat myös olleet työn alla nyt ja tätä työtä tulee riittämään koko valtuustokauden erityisesti soteuudistuksen ja työllisyyden hoidon vastuukysymysten ympärillä.

Intoa ja voimia on repussa paljon ihanan kesän jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa.